Jaaa så kom der sku en fredag igen i kalendern! Og med den en kage dag på GTU
Jeg undertegnet stod for at lave Kanelsnegle som vi havde aftalt ugen forinden. Og til stor stor glæde for alle kom vores allesammen SIMONE !
Hun lavede så smoothies til vores kanelsnegle, nøj den var god !
Der blev pjatted, grinet og sagt kloge ting…
Her kommer opskriften jeg brugte :
Ingredienser:
100 gram Smør
5 dl. Sødmælk
50 gram Gær
1.5 dl. Sukker
0.5 tsk. Salt
2 tsk. Kardemomme, stødt *
800 gram Hvedemel
Fyld:
150 gram Smør
2 dl. Sukker
2 spsk. Kanel, stødt *
Pensling:
1 Æg
Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst.
Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Hæver overdækket i 40 minutter.
Imens røres fyldet sammen.
Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel (ca. 20×30 cm). Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker.
Den løse “snip” på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med “snippen” nedad på en bagepapirbeklædt plade eller i små papirforme. Efterhæver overdækket i 40 minutter.
Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225 grader C i 6-8 minutter.
De afkølede snegle overtrækkes med glasur.
Tips:
Man kan pynte de penslede snegle med hakkede mandler eller perlesukker inden man sætter dem i ovnen, hvis det skal være ekstra festligt.
Warning: Missing argument 1 for cwppos_show_review(), called in /home/www/blog.kennyvb.dk/wp-content/themes/flat/content-single.php on line 29 and defined in /home/www/blog.kennyvb.dk/wp-content/plugins/wp-product-review/includes/legacy.php on line 18